A gondolkodás hatása életkörülményeinkre 

Ha megvizsgáljuk cselekedeteinket, konfliktusainkat, gátlásainkat külső és belső bonyodalmainkat viharos ideg életünk eredete mindig , rátalálunk a démoni elemek uralmára. 
E démonok sokszor őszintén magasrendű szándékaink és jobb belátásunk ellenére alig elviselhető belső válságokba sodor bennünket. 
Létük pusztán sóvárgás és indulat. E határtalan őrjöngő éhséghez eszközöket, testet az ember ad neki. 
Az ember karjával ölel, kezével üt, ölel, marcangol. Az ember érékein, idegein át ízlelik a kéj és kín az öngyilkos félelem extrém ízeit. Olyan mértékben alávetjük magunkat befolyásuknak, olyan mértékben uralkodik el bennünk e démoniság , olyan mértékben erőtlenedik a szellemi kontroll s a fizikum egészséges egyensúlytörekvése, majd hatalmat kap a szervezetben betegségek tömege , szervi bajok, szorongásos neurózisig és idegösszeomlásig.
Ha már fokozatosan hatalmat nyer fölöttünk... énünket megbénítja kaotikus érzelmek, indulatok kín. .. tudnunk kell a démon láthatatlan. Célja felé nem hirtelen tör , hanem fokról fokra , központja az agy. 
Az akaratnak, amely uralomra tör, legelőször az ember gondolkodását kell befolyásolnia. (kóros irányú megváltozása katasztrófát jelenthet nemcsak idegéletében , hanem fizikai szervezetében is.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr425016208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása