Az idegesség

A láthatóvá lett életjelenségek gyakran kisiklanak, az ok , amelyből erednek, s ahová visszatérne, láthatatlan.

Az idegességet leginkább a lélek elégedetlenségének nevezhetnénk. Olyan pszichikai energiák amelyek túlzott terhelést,az egészséges módon lereagálhatónál nagyobb feszültséget keltenek.

A lélek elégedetlenségéből eredő tünetek azonban makacsul elvonják magukat és csodálatos leleményességgel produkálják a legváltozatosabb tüneteket.

Veszedelmes kisülései vannak. Mellékirányba vezetődik, ahol rombol. Tüzet gyújt. Sorvaszt. Szigetelését áttöri,és szorongásos neuraszténiát,elmezavart,félelmetes rögeszméket okoz.

Az idegbetegek és elmebetegek, gátlásai és tragikomikus excesszusai ebben lelik magyarázatukat.

Minden idegbaj és elmebej a szervezet lidércnyomásos álma, amelyben bűntudat, mulasztásait és hiányérzeteit reagálja le.

Az önuralom képessége mindenkiben megvan.

Sértődöttségünket, feszültségünket, elégedetlenségünk dühét rendszerint olyan embereken töltjük ki, családtagokon-vagy alantasainkon.

Az idegesség kitombolása előnyös a szervezetre.

Pedig minél többet idegeskedik valaki, annál idegesebbé válik, mintegy szokássá lesz nála.

Az önuralom bizonyos erős képzetek gátját jelenti az ingerek feszítőerejével szemben. Önérdekünk meggondolásai azonban csak átmenetileg akadályozhatják a kirobbanást.

Az idegesség kitombolása a feszültségektől való szabadulás legreménytelenebb és legveszedelmesebb formája.

Ne higgyük, hogy bárkivel szemben büntetlenül lehetünk utálatosak.

Az idegeskedő, idegességét szabadjára engedő ember öntudatlanul is szabályszerű idegzetrongáló tréninget folytat.

A düh radioaktív méreg,amely fertőz. Az idegroham a lélek szánalmas, gusztustalan öklendezéseit jelenti. Olyan démoni erőket hány felszínre vele,amelyek mérgezett töltésűek elszabadulnak, s kibocsátójukat sújtják.

Ha szabadjára engedjük idegességünket, sok tragédiának voltak okozói, amelyek a családi élet összeomlásával,börtönnel,sőt öngyilkossággal végződtek.

Fontos hogy ösztöneinket sohase engedjük ki a kontroll alól.

Az ember nívóját erkölcsi gátjainak mennyiségét és minőségét szabja meg.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr695100660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása