A külső tények ott vannak, azokat nem változtathatod meg...De ahogy te viszonyulsz az életedhez, a mindennapokhoz, az már rajtad múlik.

Egy régi közhely szerint mindig elpusztítjuk, amit szeretünk; nos, akárhogy nézzük, ez fordítva is igaz.

Az érzelmek, ösztönzőerők., nekem egészen úgy tűnik .,, ösztönzőek.

Könnyen gondolok rájuk, ezek adják a hajtóerőt, ami előreviszi a mozgást; a cselekvést, valamely tárgy vagy helyzet felé, vagy attól el.

Testtel, elmével mozgunk, cselekszünk, először észrevehetjük az érzelmek keletkezését.

Az - együttérzés -. Működik számunkra abban, hogy engedi tisztán látnunk mások fájdalmát, gyötrelmét, megpróbáltatását, kínját, szenvedését és aggodalmát azáltal, hogy engedi ezeket a mi élményeink részévé is válni.
Az együttérzésre lehet könyörületként is gondolni, ami egy nem túl gyakran használt szó, de mégis felidézi a szívnek azt a tulajdonságát, ami hajlandó mások terheinek cipelésére; mindig kész segíteni a legjobban ahogy tőle telik, felfigyel a segítségkiáltásokra, és szükséghelyzetekre.

A 'kiáltások' nem biztos, hogy hangosak.

A szánakozó, szánalmas, megértő és öröm szavakban lévő utalások egy különös ízű omlettet adnak. A 'szánakozás' és 'öröm' úgy tűnik, könnyen összeillik, a nagyon hasonló 'szánalmas' hozzáadása az, ami elrontja az ízt.

- zavartalanság. Én inkább higgadtságnak fordítom, ami a korlátok elfogadását, és a fölül emelkedést sugallja.

És a megismerhetetlen csodáját is értékelhetjük és élvezhetjük.
Ami keresztül visz minket az életen, a bizonytalanságokon és változásokon át, az hozhat némi szabadságot az emberek számára.
A szándékaink mozgatnak minket keresztül az életen; a szándékaink az a terület, ahol a legnagyobb szabadságunk van.

A velünk született- kedvesség - arra bátorít minket, hogy elfogadjuk magunkat és másokat, és így arra, hogy megértsük magunkat és másokat.
A megértés magában foglal bölcsességet is.
Ez egy érzéssel teli, belülről jövő elfogadás.

A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr512198736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása