A lélek betegségei

A lélek betegségei, érzelmi labilitás, alkalmazkodási képtelenség, kétségbeesett lelki reakció és különféle félelmektől vagy megrázkódtató ingereket jelent. A lelki betegséget eredete a tudattalanban keresendőek. A tünetek csak megjelenési formák következmények nem pedig az okok. A legismertebb:

1- Neuraszténia: főként fáradtság és különböző fájdalmak formájában jelentkeznek

.2- Szorongás: félelmek, aggódás, állandó feszültség jellemzi. Fél a zárt helyektől,a nyílt térségektől .Akik szorongásban szenvednek, állandóan riadókészültségben élnek, nem lazítanak soha sem. Az ilyen betegekkel nagyon elővigyázatosnak kell lenni: tudni kell őket meghallgatni,de nem szabad túlzottan beleavatkoznunk. Állandóan szeretetre vágynak, mindig szükségük van arra, hogy érezzék: elfogadják őket, igényt tartanak rájuk.  Nagyon bizonytalanok. Mindig érezniük kell, hogy semmi szörnyűséges dolog nem történik velük. 

Ugyanakkor bizalmatlanok is: nem akarnak kegyes hazugságokat hallani. Nem akarják úgy érezni, hogy átlagos betegként bánnak velük. Pozitív hozzáállásunk legyen az ilyen betegekhez, vagyis inkább értékeljék, semmint becsméreljék képességeiket.

Sajnos-sokan: gyakran a legközelebbi rokonok is negatív módon, szemrehányóan és nem megértően állnak a dologhoz, és az eredmények mindig lehangolóak. Másrészt nem kell irántuk készségességet színlelnünk-, vagyis úgy tenni, mintha valóban készségesek lennénk irántuk, és főleg nem kell hízelegnünk nekik. A legjobb módszer, ha készek vagyunk meghallgatni őket, de ismerjük a határt a segítség és jó tanács adásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr615083384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása