Mindenki szeretne egy jobb életet, de nem tudni hogyan is kell ezt véghezvinni.!?
 

Dolgokról beszélni lehet, de csak feltevéskén. A következmény az, amit szeretne mindenki - de - azonnal. Sok pénzt, nagy sikert, egészséget, …….stb. sorolhatnám..

 

 Ugye milyen bőkezű veled az élet? A tudatosság példánkban az, hogy az összefüggéseket megfigyeled, megfejted és átlátod a saját érzelmi valóságodban, és kiértékeled. Felesleges belemélyedni addig a pillanatig, amíg meg nem történik - ok és okozat -. Ennyire egyszerű, hagyni kell, hogy a következmény belépjen az életedbe. Ez az érzelmi reakció az Achilles sarka a további életednek, amit elraktározol és kivetítesz a környezetedre.    A sikerről vagy az egészségről milyen lehet az elképzelésed, ha nem is tapasztaltad?Nem az a lényeg, hogy másnak mekkora a vagyona, vagy milyen az élete, hanem az, Te mit szeretnél megélni. Más életét kívülállóként láthatod, a sajátodat belülről. Te bírálod magad, úgy is fogalmazhatunk, a valóságod tükörképe gondolataidnak. Valójában nem látsz bele más életébe, csak a külsőségeket pillanthatod meg, amelyek sokszor hamis képet mutatnak..
    Tegyünk az "I"-re végre pontot! Az, hogy "szeretném", az önmagában édeskevés.

-. Értékrendednek mindig örülsz vagy megveted, de az biztos, hogy érzelmi szálak kötnek.Őnmagában egy életkép teljesen érzelemmentes, a pénz, a kocsi, a sikerhez tartozó eredmény, ház, egészség, élőlények….a végtelenségig sorolhatnám a formákat. Aki ezt visszaigazolja az a Te szemléleted, teóriád!. A pénz csak csereeszköz, de lehet, a hatalom és a nyomor melegágya.

Ha tudsz félni, akkor figyelni is tudsz! A félelemmel -  Ide tartozik a harag, a gyűlölet, hatalomvágy, kissebségi komplexus, agresszivitás, izgalom stb. Ez az érzelem irányítja bolygónkon az emberek túlnyomó többségét. Olyan jól működik, hogy nem is vesznek róla tudomást, csak amikor már bekövetkezett a baj. Szinte droggá minősíthetjük -  emberi, családi konfliktusok, média, háborúk, -. A félelmen keresztül döntéseket, célokat, életképeket hoznak az emberek. A félelem erőt ad, a félelem nagyon gyorsan meghozza gyümölcsét,, a félelem ragaszkodik és gyökeret ver az elmében. A félelmed irányít! A félelem által - szituáció - észre se veszed, már a nyakadban liheg.Csak úgy kipattan a rossz gondolat, amit szívvel lélekkel gondolsz ……

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr962257191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása