Bizalmatlanság és félelem - karöltve járnak

Nagy kérdés, hogy mikor kezdtünk el lezülleni, és miért? Mióta nem ismerünk határokat, az ,,ezt lehet" és az ,,ezt nem lehet" között? Húsz éve? Ötven éve? Száz éve?
Csakhogy igazam van-e abban, hogy e züllésért egyedül a politikát teszem felelőssé?
Aminek következtében ma már nagyon züllött világban élünk, s a züllés első nagy tünete a bizalom általános hiánya az emberek között.
A bizalom hiányát pedig lassan betölti a félelem. Az emberek félelme egymástól. A becsapástól, a simlitől, a félrevezetéstől, a hazugságtól s főként a rosszakarattól.

A család biztonságot adó funkciója igencsak legyöngült. A családnak ma már alig van szociális státusképző funkciója.
A gyerekek többsége szabad, nem követi apja foglalkozását. A feleségekről egyszerre akarjuk lenyúzni a tradicionális és a modern élet szerepkörének betöltését.
A férfiak a negyvenes-ötvenes éveikben sűrűn esnek infarktus áldozatául, gyakrabban lesznek valamilyen kimerüléses állapotban öngyilkosok; mintha elfogytak volna az életenergiáik. A kimerült család - ma népbetegség.

 Nagy dolog hinni magadban, és még nagyobb hinni a többiekben.

De ha azt tartod barátodnak, akiben nem bízol meg ugyanannyira, mint magadban, súlyosan tévedsz, és nem ismered eléggé az igazi barátság jelentőségét. Mindent együtt tisztázz barátoddal, de elsősorban vele légy tisztában! A barátságkötés után bízni kell, előtte mérlegelni
Sohasem vagyunk sebezhetőbbek, mint amikor bízunk valakiben - de paradox módon, ha nem tudunk bízni, nem találhatunk sem szeretetet, sem boldogságot.

Ilyen az élet :

  Az élet álom.
Mégis, csak mások által boldogulhatsz, még ha oly jól is esik a magány, mint az ópium.

A csalódás egyeseket újabb és újabb - általában kiábrándító - kalandok felé sodor, míg mások a pszichiáternél kötnek ki. A terápia a zsákutca felismerésével kezdődik, amelyben az érzések a kapcsolatbörtönök kapuján dörömbölnek.
A mindennapi életünkből eltűnt bizalmat siratom.


A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr252198742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása