Miért kategorizál az ember és ítélkezik mások fölött szakma és választott életstílus alapján?Ez valójában nem kérdés, hanem tény.

 Nem látom tisztán azt a folyamatot, aminek ez lett az eredménye,nem láttam az igazi értékét a nem szellemi munkáknak. Pedig egy nagyszerű kőműves, szobafestő, lakatos vagy pék munkája legalább annyira fontos mint egy társadalomban a jog megléte vagy a művészet által képviselt értékek közvetítése és még sorolhatnám.

 Az életben minden munkának megvan a maga szerepe és hibás dolog lenne azt gondolni, hogy egyik munka feljebbvalóbb a másiknál.

 Igazán professzionálisan csinálni valamit az minden területen ugyanakkora elhivatottságot kíván meg még akkor is ha egyes szakmák teljes tudásanyagának elsajátítása többször annyi időbe telik, mint pozitív értelemben vett más, egyszerűbb szakmáké.

Nem beszélve arról, hogy fizikai munkák teljességgel konvertibilis szakterületek, az azokhoz való értéssel az ember jobban elboldogulhat egy teljesen másik országban is. És manapság már ez sem utolsó szempont.Az egyetlen kivétel számomra - és minden összehasonlítástól független - az orvosi szakma.

Ha egészség nincs, semmi sincs A választott életpálya nem minősít senkit. Ami minősít az az, ahogy a munkánkat végezzük.

 

A hit kérdése
Megmondom nektek a frankót, nem vagyok egyáltalán vallásos. Teljesen hittan és templommentes gyerekkorom volt.

De ez nem fáj, szóval nem zavar és nem hiszem, hogy ezen múlna az, hogy most jó ember vagyok-e vagy rossz. A mai napig megvan, káromkodós, szabadszájú énem. Ez én vagyok.  Nevelésének köszönhetően viszont kifejlődött egy ennél sokkal disztingváltabb stílusom is, melynek a mindennapi életben nagy hasznát veszem, mert különben szóba sem állnának velem az emberek. Az is én vagyok. Egy dolog viszont mindentől függetlenül irányít belülről. Ez pedig a jó és a rossz KARMA kettőssége. Amit az életben elveszünk jogtalanul, azt az élet visszaveszi tőlünk egy másik területen.

Csóróként éltem, s az élet (vagyis a Karma) gondoskodott arról, hogy így is érezzem magam.


Összegezve az ember akkor tud boldogabb lenni, ha békében van önmagával.

Rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki a saját Bármi vezérli a cselekedeteidet, tudd, hogy csak a másiknak tudsz hazudni, önmagadnak soha....Nem az a lényeg, hogy mit nem tettél meg, hanem hogy mit tanultál abból, amit megtettél.

A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr52370880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása