Egyszer mindenért megkapjuk a jussunkat

Nem érti, hogy miért követik egymást a bajok az életében, mikor ön mindig csak jót tett másokkal? Vagy minden pillanatban azt várja, mikor csap be a ménkű a tökéletes életébe, mert tudja, hogy rengeteg stiklije miatt nem érdemli meg az a sok jót az élettől, ami az ölébe hullott? Szinte mindegy, hogy ki miben hisz, az "egyszer mindenért megkapod a jussod" érzés egyszer mindenkinél felüti a fejét.


- Sokan megtapasztalták már, hogy az életben mindennek ára van, mindenért le kell valamit tenni az asztalra, másképp nem megy a boldogulás  Én hiszek abban, hogy mindenki maga irányítja az életét, így sokat lehet tenni azért, hogy az jobb legyen. Eközben a legfontosabb, hogy mindig, minden körülmény között emberek maradjunk, hiszen az élet tud olyan dolgokat produkálni, ami megingathat céljainkban.

Hiszek abban, hogy mindennek megvan a miértje, a világban pedig különböző erők és energiák működnek. Emellett vannak előző életeink is, amelyekből sok mindent magunkkal hoztunk, és ezek a tapasztalatok kihatnak a jelenlegi életünkre.
Ennek jeleit már többen megtapasztalhatták, a legtöbbször úgy, hogy nem tudtak arról, hogy az adott esemény vagy érzés egy előző életükhöz kapcsolódik. - A reinkarnáció szerint csak a fizikai test hal meg, a lélek örök és halhatatlan.

Amikor valaki meghal, akkor annak a lelke egy új testbe költözik, az ő saját, megfelelő karmája szerint  - Ennek a lélekvándorlásnak a végső célja a tökéletesség elérése.
Mire idáig elér a lélek, addigra megtapasztal minden jót és rosszat.Ezért a reinkarnációnak mindig konkrét célja van. Az újjászületés a lélek szabad akaratából történik, attól függően, hogy milyen feladatra van még szüksége. nem véletlen, hogy mikor, hová, melyik családhoz születünk, ez mindig az életfeladatunktól függ. Ez szabadon választott, ugyanúgy, mint a nehéz sors is. Minden esetben mi döntünk arról, hogy hová születünk.

- Életünket magunk írjuk, és addig ismételjük a leckét, amíg meg nem tanulunk megbocsátani és szeretni - - A lélek minden esetben végigjárja azt az utat, melyet megválasztott magának az újjászületése előtt. Minden életesemény, még a rossz is, a fejlődésünket szolgálja, hiszen tapasztalatokat merítünk belőlük. A reinkarnáció az ismétlődésen alapul. Az adott életben nem emlékszünk az előző életeinkre, hiszen a tudatunk nem lenne képes felfogni és elfogadni azokat.
- A reinkarnáció lényege az egyensúly fenntartása: ha jót teszünk, akkor jót kapunk vissza, ha rosszat, akkor pedig azt kapjuk vissza. Ezzel pedig el is érkeztünk a karma fogalmához, - A karma azon alapszik, hogy mit cselekedtünk előző életeinkben, és ezek milyen következményekkel jártak. Érdemes hát odafigyelnünk a gondolatainkra, cselekedeteinkre, hiszen ezekkel önmagunkat építjük és romboljuk. A karma az ok-okozat kölcsönhatás törvénye, vagyis hogy minden cselekedetünk következményekkel jár - és nem csak a jelnben.

Létezik egyéni, csoportos és kozmikus karma. Ezt azonban nem szabad összekeverni a sorssal. Tudnunk kell, hogy nem beszélhetünk eleve elrendeltetésről, bár tény, hogy kapcsolatban vannak. A karma törvénye mindenkire vonatkozik, nincs kibúvó alóla senkinek sem, ez kimondja, hogy felelősséget kell vállalnunk az életünkért. Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért is van az, hogy valaki rosszat tesz és mégis élvezi az életet?

Talán egyik előző életében alkotott valami jót és most annak aratja le a gyümölcsét és egy napon, vagy egy következő életében a rossz cselekedeti köszönnek majd vissza.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr402341422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása