"Mert múlik az idő, s amikor az embernek már semmije sincs, különösen gyorsan múlik az idő. Egyszerre az idő is megszűnik... már csak él az ember az időben, de nem számolja. Otthon, úgy értem... odaát, reggel mindig siettem letépni a naptárról a tegnapi napot, sürgettem az időt, mintha minden új nap új lehetőséget jelentene valamilyen jó megoldás felé... De aztán elkövetkezett otthon egy pillanat, amikor olyan sivár és reménytelen volt minden, hogy már nem sürgettem az időt, már nem siettem letépni reggel a naptárról a tegnapi napot . Az ember csak addig él, amíg valami felé él... Ha nincs ez az érzés, hogy mindennap közelebb viszi valamihez, ami jó lesz, ami megoldás lesz, akkor nem siet élni sem, nem kergeti az időt. Igaz, nem is tartja vissza az időt, nem is lassítja."
Márai Sándor

   Az élet értelme....
Itt vagyunk, mi emberek a Földön. Közös börtön, ahonnan csak egy kiút van: a halál. Vajon küldetés az életünk? Vajon mit rejt a sorsunk? Amikor nyafogok amiatt, hogy  hetekig, hónapokig szenvedek, amikor ideges vagyok, amikor túlmegyek minden határon csak, hogy az akaratom érvényesíteni tudjam!Ha jobban belegondolunk az életünk nem sokat ér.
Állandóan saját magunkkal vagyunk elfoglalva, Nincs tiszta lélek, aki még sose kívánt másnak rosszat, aki nem nevetett még ki senkit, aki nem súgott össze Aki nem nézett meg egy szebb embert, és nem kezdte volna el kritizálni.
Ilyenek vagyunk mi emberek. Irigykednek, versengenek! Egy gyerek, tele butasággal, naivsággal, szerelemmel a szívében, vannak akik folyton bosszút esküdnek, akik ölnek, akik úgy tesznek, mintha sose lettek volna gyerekek, tele álmokkal, kívánságokkal, akik még hittek a mesékben, hittek az álmok megvalósításában. Szomorú, hogy annyira keressük az élet értelmét, annyira akarjuk tudni és lehet, hogy amilyen bonyolultnak tűnik, olyan egyszerű és lesújtó választ kapunk.
Talán nincs is értelme! De azért néha jó, nem? Néha jó, sírni, és nevetni, de kell is, mert különben mi értelme lenne?

  "Némelyik ember akárhány iskolát jár is, akárhány könyvet olvas is, az értelme homályos. Tud szavakat, könyvcímeket, dátumokat, de ha a véleményét kérdezzük, elámulunk az ostobaságán. Másik ember, ha analfabéta is, világos értelmű, jó érzésű. Áldás azoknak, akik vele, mellette élnek."
(Gárdonyi Géza)

A magányosság átka:                                                                                                               Az életnek addig van értelme, amíg szeretetet tud adni, és: képesek vagyunk szeretetet elfogadni is.
Van, amikor a szeretet  elfogadása nagyobb tett, mint önzetlenül adni.. Hirtelen kiesünk a nagyság szerepéből, és zavartan szembesülünk az új helyzettel. Most minket is kínálnak. De hát erre nekünk semmi szükségünk sincsen! - zsörtölődünk . Hiszen mi praktikusan, megszervezetten, osztjuk a szeretetet.  S lám, most a sor megakad.
De valaki nem tágít.
Csak áll, és már-már könyörögve kínálja felénk elfogadásra apró kis szeretetmorzsáit.
Valakitől szeretetet elfogadni annyit jelen, mint megerősíteni őt élete értelmében.

Ha céljaidat alacsonyabbra tűzöd, az igazság útjáról letérsz.
Ha bölcs vagy, a szerényebb utat választod, hallgatsz és óvatosan beszélsz.

"Amikor te egyedül vagy, akkor nem egyszerűen egyedül vagy - te magányos vagy. A magány és az egyedüllét között pedig óriási különbség van. Amikor magányos vagy, akkor a másikra gondolsz, hiányolod a másikat. A magányosság egy negatív állapot. Úgy érzed, jobb lenne, ha a másik - a barátod, a feleséged, az anyád, a szerelmed, a férjed - ott lenne. Jobb lenne, ha a másik ott lenne veled... de nincs ott. A magány a másik hiánya. Az egyedüllét viszont önmagunk jelenléte. Az egyedüllét nagyon pozitív; egy jelenlét, egy túlcsorduló jelenlét. Annyira szétárad a jelenléted, hogy betöltheted vele az egész világegyetemet, és senki másra nincs szükséged."
Osho

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr882233403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása