Újra és újra leszállsz ide a földre, váltakozó ölekbe, míg megtanulsz, olvasni a fényben s látod, hogy élet és halál ugyanaz s az idő időtlen.

 

- - - - - - -

 Eluntam lézengni a világban s elfáradtam magyarázni kúszó tornyot nagyhasú űrnek. Már bánom, hogy magamra találtam, mert jobb lett volna nem látni: ez a föld csak muszájból tűrt meg

Nekem zöld volt az ég és sós a tej, ám így volt kék s így volt édes!

Korholtak: átkozott, dacos fej vagy !

 Mert lényeg az mellékes? A szív buzdít, az elme mérlegel, hogy az ostobát! de ha nem az, csak tudatlan , gyenge gyermek?

 Romlott sírnál hiába-vigasz s ó fajom!

 Majd bűntudat lep meg.

          - - -
"Azt mondják, a párunkat elveszíteni nehéz, egy barátunkat még nehezebb, és mindkettőt a legnehezebb feladat. Mihez kezdesz, ha életed egy része hirtelen eltűnik? Nyilván az a dolgunk, hogy továbblépjünk, de hogyan? Hogyan lépsz tovább, ha megjelenik egy űr, amit nem tudsz kitölteni? Olykor csak úgy tudunk haladni, ha kicsit megállunk, megnyugszunk, és elhatározzuk, hogy akármi történik, bárhogy is fáj, ott vagyunk, ahol lenni akarunk."
       (Erica világa c. film)
     

"Kénytelen voltam színlelni
A mosolyt, a nevetést, életem minden napján.
A szívem nem törhet össze,
Mert már a kezdetnél sem volt ép egész."
       (Kelly Clarkson)

 
"Minden sorsdöntő dolog a "csakazértis"-ből jön létre."
       (Friedrich Nietzsche)
     
"Szoktál néha egy képet nézegetni magadról, és meglátni egy idegent a háttérben? Ez elgondolkodtat, vajon hány idegennek vannak képei rólad...? Más emberek életének mennyi pillanatának lettünk részesei? Csak gondolj bele. Lehet, hogy valaki életének fontos része vagy, úgy, hogy nem is tudsz róla."
       (Tuti gimi c. film)
     
"Csak az tér vissza hozzánk, akit elengedünk."
       (Monika Feth)

 
"A ki, a mi, a hol és a mikor soha nem olyan fontos, mint a miért."
       (Szex és halál kezdőknek c. film)
     "Amikor egy kérdésre nem adható helyes válasz, akkor csak egy becsületes eljárás marad... A szürke zóna az igen és a nem között. A hallgatás."
       (Dan Brown)
     

"Azt gondolom, az én felelősségem, hogy kiálljak magamért, mert büszke akarok lenni arra, aki vagyok. Nem hagyom, hogy mások miatt rosszul érezzem magam."
       (Greek, a szövetség c. film)
     

"Nézni - egy dolog. Látni, amit nézünk - egy másik dolog. Megérteni, amit látunk - egy harmadik dolog. Tanulni abból, amit megértettünk - ez már egy negyedik dolog. De cselekedni arra támaszkodva, amit tanultunk - ez az, ami valóban számít."
       (M. Dale Baughman)

 

"Akkoriban úgy gondoltam, hogy soha többé nem akarok már szerelmes lenni. De akármennyire fáj is, akármennyire kínzó, szeretnék még egyszer ébren álmodni. Még egyszer tiszta szívből szeretni valakit."
       (Nana c. film)
     

"Szükségünk van titkokra. Kényelmesebbé teszi az életet, hacsak nem halunk bele."
       (Doktor House c. film)

A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr982356289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása