Skizotipiás zavar: Távolságtartó, különc viselkedés, rossz kapcsolatteremtő készség, furcsa hiedelmek, paranoid túlértékelések, kényszeres rágódás. Szokatlan, főleg  testi élmények,baleset, illúziók. Homályos, körülményes vagy sztereotip gondolkodás, amely különc (bizarr) beszédben és viselkedésben nyilvánul meg. A skizofréniában szenvedőknél fennáll a veszély a súlyos depresszió kialakulására.Ilyenkor azonnal cselekedni kell, mert ebben az állapotban a  többsége hajlamot, sőt akár késztetést érez az öngyilkosságra, és sajnos néhány esetben ezt nem ismerik fel időben, vagy a beteg nem mondja el.Ha mégis, ilyenkor antidepresszánsokkal kezelik a depressziót.

 

Szociális élet: bizalmatlanság, eltávolodás a külvilágtól, és a saját, belső világba való visszavonulás,igen ez tesz boldoggá. Így érzem magam jól nem kell bizonyítanom senkinek semmit. környezet reakciói a tünetekre negatívak.naná mert nem értenek meg,mindenben az ellenkezőt kell hallanom. azonban kialakulhat kontrollvesztett állapot, igen erre várok, hogy elszánjam magam, dönteni tudjak,na húzzon vissz semmi. Az érzelmek és a kommunikáció elszegényesedése, gondolati elakadások,ez is megtörtént sajna, egy menedék van ahol valakinek érzem magam az a net.A motiváció hiánya, a figyelem zavara, ez is bekövetkezett,nsemmi nem érdekel,és ez komoly.Negatív  faktorok (például szorongás, depresszió), kialakulásában a külső környezeti/szociális hatások is közrejátszanak, ….

 

Viselkedés: nárcisztikus,viselkedés, melyek bizarr formát öltenek,eddig is jellemző volt rám de most nagyon felerősödött.A viselkedést befolyásolja, hogy negatív tünetek dominálnak.Gyakori a nyugtalanság vagy gátoltság, ha a baleset utórezgését figyelembe vesszük, akkor nagy a gátoltság, na és a lában!!!Gyakori a negativizmus, (az biztos)azaz hogy a megszakítja, visszautasítja környezetével a kapcsolatot, nem beszél,, stb.(minek ha úgysem értenek meg ?)

 Doxazmák (téveszmék): olyan megingathatatlan téves gondolatok vagy hit, ami nem magyarázható ( másoknak, de saját magamnak igen)Tipikus téveszmék: vonatkoztatásos; bűnösségi;érzés (a szabad cselekvés érzésének elvesztése); gondolatelvonás, gondolatbeültetés, gondolatsugárzás, ehhez segít a blogoma saját gondolatok elidegenedése blogot írom,írom ,írom ami bennem van egyépként senkit nem érdekel de így jóbb nekem- (a személy külsőnek érzi azokat).

Szimplex: a szociális funkciók nagymértékű hanyatlása, visszahúzódás, az érzelmek elsivárosodása, és az érzelmi életben megjelenő ambivalencia (egyidejűleg egymással ellentétes érzések), a gondolkodás logikusságának felborulása. Ezt is várom de jönni fog

A tüneteknek legalább 6 hónapig fenn kell állniuk,( több mint másfél éve nyüglődöm, csak annyit mndtak hogy személyiség zavarom van … tényleg…tök jó…) hogy diagnosztizálható legyen, másképp schizoform vagy nem schizoform pszichotikus állapotokról beszélünk. (schizoform = skizofréniára hasonlító)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ennmary.blog.hu/api/trackback/id/tr902265265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása